Logo

Peuran Polku

Peuran Polku on 115 km mittainen retkeilyreitistö Pohjois-Pohjanmaalta Keski-Suomen puolelle, Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla. Kulkeminen on vapaata ja merkitty polku on Suomen toiseksi pisin retkeilyreitti.

Uusi retkeilykartta on saatavilla ja sen voit tilata tästä.

Peuran Polun retkeilyreitillä kulkijalle avautuvat satumaiset salomaat: suot, metsät ja erämaajärvet, jotka näihin päiviin saakka ovat säilyneet harvaanasuttuina syrjäkolkkina. Koskemattominta luonto on Peuran Polun päätepisteessä Salamajärven kansallispuistossa, Salamanperän luonnonpuistossa ja Etelä-Sydänmaan suojelualueella.

Nimensä Peuran Polku on lunastanut jo ensimmäisten asukkaidensa aikana 1200-luvun Lestijärveläisten peuranpyyntömiesten suussa. Metsäpeura, joka kesymmän alalajinsa poron tapaan vaeltaa vuodenaikojen mukaan, on saatu takaisin uudelleenistutuksen ansiosta. Nykyinen kanta, noin 1000 yksilöä, vaeltaa useiden kuntien alueella Keski-Suomessa, Keski- ja Pohjoispohjanmaalla.

Peuran Polku muodostaa alueelle Metsäpeuranmaan, jonka yrittäjät tarjoavat retkeilijöille ja muille matkailijoille erilaista majoitusta, ateriapalveluita ja elämyksiä luonnossa. Katso tästä Metsäpeuranmaan uusi esite ja erilaisia opastettuja retkiä ja palveluita kesäaikaan  tai  talviaikaan.